Bio

H GheerardynHendrik Gheerardyn (°Brugge, België) is al zijn hele leven gepassioneerd door de natuur en het tekenen en schilderen. Na zijn studies biologie behaalde hij de graad van Doctor in de Wetenschappen en deed hij in totaal meer dan acht jaar onderzoek naar de taxonomie en ecologie van een groep kleine schaaldieren, namelijk de roeipootkreeftjes. Een belangrijk deel van zijn werk bestond uit het tekenen en beschrijven van nieuwe soorten en deze werden gepubliceerd in internationale wetenschappelijke tijdschriften (zoals Zoological Journal of the Linnean Society, Journal of Natural History en Journal of Crustacean Biology). Door het tekenen van nieuwe soorten aan de hand van microscopisch onderzoek ontwikkelde hij verder zijn observatievermogen en zin voor detail.

Naast zijn carrière als bioloog verloor hij nooit zijn interesse in de beeldende kunsten. Gedurende meer dan 15 jaar volgde hij verschillende opleidingen (zoals Schilderkunst en Grafische vormgeving en illustratie) in Deeltijds Kunstonderwijs aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Brugge en de Sint-Lucasacademie Gent.

Als freelance illustrator combineert zijn achtergrond in wetenschappelijk onderzoek met zijn tekentalent om accurate en natuurgetrouwe illustraties en schilderijen te maken. Als zoöloog illustreert hij voornamelijk dieren maar is ook sterk geïnteresseerd in botanische, maritiem archeologische en algemeen wetenschappelijke onderwerpen. Zijn werk wordt gekenmerkt door nauwkeurigheid en fijne details, en hij verkiest aquarel als medium.

Lid van Association Européenne des Illustrateurs Medicaux et Scientifiques

Portfolio op Behance   Vind me op Facebook   Vind me op Linkedin   Email mij


KLANTEN ZIJN o.a. 

  • Uitgeverijen: Noordhoff Uitgevers, Uitgeverij De Fontein, Academia Press Wetenschappelijke Uitgeverij, Scandinavian Fishing Year Book
  • Tijdschriften: National Geographic, World of Animals, MUSE, Buitenleven, Wapiti
  • Provincie West-Vlaanderen, Provincie Antwerpen
  • Wetenschappelijke instellingen: Universiteit Gent, Senckenberg, Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen
  • NGOs: Artsen Zonder Vakantie, Stichting Duik de Noordzee Schoon

SELECTIE VAN PUBLICATIES 

covers-of-publications-with-illustrations-by-hendrik-gheerardyn-nov-2016


LINKS 


TENTOONSTELLINGEN 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s