Interpretation

“Interpretation is a communication process, designed to reveal meanings  and relationships of our cultural and natural heritage, through involvement with objects, artifacts, landscapes and sites.” (Interpretation Canada, 1976)

Met illustraties help ik informatie te vertalen van de technische taal van de expert naar het brede publiek. We kunnen bijvoorbeeld tonen hoe het ecosysteem er in het verleden uitzag. Een ‘artist impression’ kan het resultaat van landschapsbeheersplannen verduidelijken, of het kan de typische fauna met de onderlinge relaties binnen een bepaald ecosysteem tonen.

U kan me altijd contacteren om uw idee te bespreken en concreet te maken.


Natural environment of Tyrannosaurus rex

De natuurlijke leefomgeving van Trix, de Tyrannosaurus rex van Naturalis (Leiden, NL). Trix jaagt op zijn prooi Edmontosaurus. De vegetatie bestaat uit varens, schroefpalmen en coniferen, zoals Metasequoia en Glyptostrobus. Gepubliceerd door Noordhoff Uitgevers, 2019.

reconstruction-of-a-hypothetical-midmesozoic-freshwater-lake-published-in-van-damme-kotov-2016

Reconstructie van een hypothetisch mid-Mesozoïsch zoetwatermeer (Jura – vroeg Krijt) met nadruk op de watervlooien, gepubliceerd in Van Damme & Kotov (2016)

future-of-the-north-sea-published-in-book-in-de-diepte-hendrik-gheerardyn

Toekomstbeeld van de Noordzee, met oestergronden, grote scholen tonijn en kabeljauw, haringhaai, een diverse bodemfauna, etc. (gepubliceerd in het boek ‘In de diepte‘, 2016).

aantakking-meander-met-overbrugging-hendrik-gheerardyn

Artist impression van de landschapsbeheersplannen in de Demer vallei in het kader van het Sigma Plan, dat als doel heeft Vlaanderen te beschermen tegen overstromingen door de Schelde (gepubliceerd in flyer van Regionaal Landschap Noord-Hageland vzw, 2016).